Uusi blogi

Avasin uuden blogin - I created a new blog: Donnan avoimet ovet, koska tämä nykyinen on aikamoinen sekoitus yhtä sun toista. Pyrin pitämään uuden blogini valokuvakeskeisenä, ja tänne ikkunalle voin edelleen postailla muutakin.

KLIK!

KLIKKAA KUVIA SUUREMMIKSI!

tiistai 21. syyskuuta 2010

Stavros Stavroun keramiikkaa

Eilen postaamani värikollaasin innoittamana tein tämän pienen tietoiskun yhdestä larnacalaisesta keramiikkataiteilijasta. Aikomuksenani on esitellä kaksi muutakin taiteilijaa.Täällä jo esittelyssä Efthymios Symeou, jolla on työhuone aivan Stavroksen naapurissa. Myös hän on Famagustan pakolaisia.

Stavros Stavrou on Larnacassa työskentelevä keramiikkataiteilija, joka on hakenut oppinsa Italian Faenzasta. Hänen työhuoneensa on Larnacan turkkilaiskaupunginosassa, jonne hän tuli ensimmäisenä taiteilijana avaamaan työpajansa. Hänen jälkeensä monet muutkin taiteilijat ovat asettuneet alueelle, missä on nykyään useita keramiikkapajoja ja -myymälöitä. Stavroksen elegantti Art Flamma -myymälä sijaitsee Larnacan keskustassa osoitteessa Zinonos Kition 113.

Stavroksen elämä muuttui täysin, kun turkkilaiset miehittivät saaren vuonna 1974, jolloin hänkin pakeni Famagustassa sijaitsevasta kodistaan Larnacaan. Viranomaiset luovuttivat turkkilaiselta alueelta tiloja kyproksenkreikkalaisille pakolaisille. Kyproksenturkkilaiset siirtyivät miehityksen jälkeen pohjoiseen, jolloin heidän kotinsa jäivät tyhjiksi. Siis eräänlaista vaihtokauppaa, vaikkakin lohduttomassa tilanteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Esineitä

Esineitä
Rakastan esineitä, hullu, hullun lailla!

Kirja on jokapäiväinen ystäväni

Kirja on jokapäiväinen ystäväni
Kirjat tuovat iloa jokaiseen päivään. Usein ne ovat kauniita myös esineinä.

Elämä ilman kirjoja on kuin ikkunaton talo.