Etanapannuiksi kelpaavat hätätilassa pienet alumiinivuoat.
Minulla on ollut monta vuotta tallessa, välillä hukkateilläkin, etanaresepti, jonka nyt vihdoin sain kokeiluun. Miehen ja pojan kanssa söimme tämän päivän alkupaloiksi tölkillisen etanoita, jotka valmistin näin:
Avasin tölkillisen etanoita ja kaadoin ne kattilaan. Lisäsin 2 dl kuivaa valkoviiniä, ½ tl rakuunaa, ½ tl timjamia, puolikkaan laakerinlehden, ripauksen mustapippuria, kaksi paloiteltua valkosipulinkynttä, puolikkaan porkkanan, puolikkaan sipulin, puolikkaan kanaliemikuution ja kourallisen persiljaa. Keittelin hiljalleen puolisen tuntia.
Huuhdoin etanat nopeasti kylmällä vedellä. Minulla ei vieläkään ole etanapannua, joten jaoin etanat viiteen pieneen foliovuokaan. Valmistin seoksen voista, persiljasilpusta ja valkosipulista ja jaoin sen etanavuokien päälle. Gratinoin uunissa 250 asteessa 10 minuuttia.
Söimme etanamme (miehelle yksi annos, pojalle ja minulle kaksi) paahdettujen ranskanleipäviipaleitten kanssa. Nämä olivat ehdottomasti elämäni parhaimmat etanat, ja tällä reseptillä teen ne vastakin. Muistaakseni olen kirjoittanut reseptin muistiin jostakin ulkolaisesta TV-ohjelmasta.
Muistin kuvaamisen vasta sitten, kun etanat oli jo syöty, joten kuvasin vain "etanapannuni", joiden pohjalla on vielä maukasta voisulaa leivän kanssa nautittavaksi.
perjantai 22. huhtikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti