Uusi blogi

Avasin uuden blogin - I created a new blog: Donnan avoimet ovet, koska tämä nykyinen on aikamoinen sekoitus yhtä sun toista. Pyrin pitämään uuden blogini valokuvakeskeisenä, ja tänne ikkunalle voin edelleen postailla muutakin.

KLIK!

KLIKKAA KUVIA SUUREMMIKSI!

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Meidän katti


Se tuli meille yli kaksikymmentä vuotta sitten evakkoon muutamaksi päiväksi. Sen kotiin oli saatu uusi kissa, jonka kanssa välit eivät olleet kunnossa. Pelkkää rähinöintiä. "OK. Mutta todellakin vain muutamaksi päiväksi", sanoin pojilleni, jotka silloin olivat koululaisia ja tietenkin asuivat kotona. Nyt he olivat puuhaamassa kissalle turvakotia.

Pojat mankuivat, eikö kissa saisi jäädä. EI! En ollut erityisemmin pitänyt kissoista. Mutta kaunis se oli ja sopi minun värimaailmaani. Siinä oli juuri samoja sävyjä kuin meidän pianossa. Sanoin sille, että jos se lupaa istua kiltisti pianotuolilla ja olla rämpyttämättä, se saa jäädä. Se lupasi. Siitä tuli "sisustuskissa".

Pojat ovat muuttaneet kotoa, mutta kissa ei. Se on jo vanhus. Kuulee huonosti, liikkuu hitaammin, nukkuu paljon, syö vähän. Se on onnellisimmillaan maatessaan vatsani päällä, kun loikoilen sohvalla. Se on päättänyt olla minun kissani. Hereillä ollessaan se on aina siellä, missä minäkin. Se on kesyttänyt minut.

1 kommentti:

Esineitä

Esineitä
Rakastan esineitä, hullu, hullun lailla!

Kirja on jokapäiväinen ystäväni

Kirja on jokapäiväinen ystäväni
Kirjat tuovat iloa jokaiseen päivään. Usein ne ovat kauniita myös esineinä.

Elämä ilman kirjoja on kuin ikkunaton talo.