Uusi blogi

Avasin uuden blogin - I created a new blog: Donnan avoimet ovet, koska tämä nykyinen on aikamoinen sekoitus yhtä sun toista. Pyrin pitämään uuden blogini valokuvakeskeisenä, ja tänne ikkunalle voin edelleen postailla muutakin.

KLIK!

KLIKKAA KUVIA SUUREMMIKSI!

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Kyproksen matka toukokuussa 2010


Yhdeksi mukavimmista muistoista tältä matkalta jäi iloinen yllätys: pääsin Nicosiassa Kyproksen presidentinlinnan puutarhaan hyväntekeväisyyskutsuille.  Ystävättäreni kutsui minut sinne vieraanaan. Hulppean aulan läpi mentiin puutarhaan, jonne oli levitetty valkeita satiiniliinoja pyöreille pöydille. Tuolit oli puettu rusettimekkoihin.

Jokaiselle oli varattuna paikka tietyssä numeroidussa pöydässä. Miestarjoilijat kantoivat pikkusuolaisia ja -makeita. Alkoholia ei tarjottu, mutta muita juomia oli: kahvia, teetä, mehuja, virvoitusjuomia. Tarjoilijat kulkivat tarjottimineen väkijoukossa. Heiltä saattoi lennosta napata juoman tai tilata omansa pöytään.

Sen seitsemän sorttia tarjolla.

Juhlan avulla kerättiin varoja multippeliskleroosipotilaille. Puheita pidettiin, mutta kreikaksi, joten en niitä ymmärtänyt. Presidentti Christofias ei ollut läsnä, mutta hänen vaimonsa piti puheen. Ohjelmassa oli myös lauluesityksiä. Muutama nuori lahjakas laulaja pääsi täällä hienosti esille.   

Tunnelma oli rento ja iloinen. Ystävättäreni esiteltyä minut pöytäseurueelle viehättävä nainen puristi kättäni ja alkoi puhua muutaman sanan suomea. Hän oli Loria Markides, joka on ollut Suomessa Kyproksen suurlähettiläänä vuodesta 2002 - 2007. Kertoi tuntevansa Suomesta joka kolkan ja olleensa täällä lomallakin. Terveisiäkin lähetti: Suvi Lindénille ja Oulun kreikkalaiseen ravintolaan, jonka omistaja on kyproslainen.
Loria Markides (vasemmalla)  ja ystävättäreni Cleopatra Bayada

Ystävättäreni Cleopatra vetäisi taas koko matkani ässän hihastaan. Edellisellä matkalla olin hänen kanssaan Kykkon luostarissa, sielläkin vieraana.

Kyproksen presidentinlinnan puutarhassa on upea uima-allasalue.

2 kommenttia:

  1. No se oli kyllä varmasti mahtava kokemus, wau!

    VastaaPoista
  2. Inkivääri, oli hieno reissu mutta ei suinkaan ensimmäinen. Olen kulkenut Kyproksella jo kolmattakymmenettä vuotta, tutustunut ihmisiin sekä etelässä että pohjoisessa ja ystävystynyt muutamien kanssa. Minulla ei juuri ole valmiita matkasuunnitelmia, mutta aina tapahtuu.

    VastaaPoista

Esineitä

Esineitä
Rakastan esineitä, hullu, hullun lailla!

Kirja on jokapäiväinen ystäväni

Kirja on jokapäiväinen ystäväni
Kirjat tuovat iloa jokaiseen päivään. Usein ne ovat kauniita myös esineinä.

Elämä ilman kirjoja on kuin ikkunaton talo.